Voordeel 6:
Veilig en duurzaam

Bij de productie van de BioClina capillaire buismatten geldt een zeer strenge kwaliteitscontrole. Daarbij spelen nauwkeurigheid en veiligheid een heel belangrijke rol. Geen enkele mat verlaat de fabriek zonder dat deze is gecontroleerd op lekkages met een testdruk van 20 bar. Deze testdruk is 10 keer zo hoog als de normale gebruiksdruk! Op BioClina capillaire buismatten wordt een garantie van 15 jaar gegeven. Na de installatie wordt het volledige capillaire buissysteem onderworpen aan een drukproef met een druk van 10 bar. Daardoor kunnen eventuele beschadigingen bij de daaropvolgende werkzaamheden aan dekvloeren en pleisterwerkzaamheden aan wanden direct worden herkend en verholpen. Na voltooiing van de werkzaamheden wordt het complete BioClina capillaire buissysteem volgens de fabrieksrichtlijnen nogmaals onderworpen aan een meerfasendruktest.

Ook de zuurstofdiffusie is bij het BioClina capillaire buissysteem geen probleem. Want in tegenstelling tot normale vloerverwarmingssystemen kan de zuurstof die in het water diffundeert geen corrosie veroorzaken waardoor normale systemen kunnen verstoppen. Het volledige BioClina capillaire buissysteem bestaat namelijk uit corrosievrije materialen zoals PP, roestvrij staal, brons en messing. Dit systeem dat secundair circuit wordt genoemd, is gescheiden van de warmtegenerator en het primaire circuit, voor zover deze corroderende materialen bevatten, door een roestvrijstalen platenwarmtewisselaar.

Langdurige testen hebben uitgewezen dat de capillaire buisjes van PP een levensduur van minimaal 50 jaar hebben zonder dat de kwaliteit erop achteruit gaat. Daarbij blijft het water als koelings-/verwarmingsmedium door de zuurstofverzadiging helder en schoon.

Naar voordeel 7: Verwarmen en koelen

Contact

Navos Klimaattechniek B.V.
Kleveringweg 20, 2616 LZ Delft
T: 015 – 215 37 28
Naar de contactpagina