Vloerverwarming

BioClina capillaire buismatten kunnen als vloerverwarming worden toegepast voor het verwarmen van alle typen gebouwen. De watervoerende capillaire buismatten worden in de desbetreffende vloer geïntegreerd waardoor de temperatuur van de vloeroppervlakken op een aangename wijze kan worden geregeld.

Vanwege de grote uitwisselingsoppervlakken kunnen ook bij geringe temperatuurverschillen tussen de actieve oppervlakken van de ruimte en de lucht in de ruimte grote hoeveelheden energie worden overgedragen.

De bij de verwarming als warmtestraling overgedragen energie wordt door mensen als bijzonder aangenaam ervaren omdat deze wijze aansluit bij de natuurlijke warmtehuishouding van het menselijke lichaam. De gevoelstemperatuur bedraagt ca. 2–3°C meer dan de daadwerkelijke kamertemperatuur. Hierdoor kan het energieverbruik verder worden verminderd.

Wanneer het BioClina capillaire buismattensysteem direct onder de vloerbedekking wordt gelegd, reageert het systeem extreem snel. Reeds na enkele minuten zijn de gewenste oppervlaktetemperaturen bereikt. Zelfs bij de klassieke installatie in de dekvloer heeft het capillaire buissysteem slechts ca. 1/4 van de verwarmingstijd van conventionele vloerverwarmingssystemen nodig.

Vloerverwarming met FOLIMAT op minerale ondergronden

Vloerverwarming met FOLIMAT op houten en droge-montagebouwelementen

OPTIMAT in cement-/gietvloer op tweelagige warmte-/stapgeluidisolatie

Contact

Navos Klimaattechniek B.V.
Kleveringweg 20, 2616 LZ Delft
T: 015 – 215 37 28
Naar de contactpagina