Innovatief Beton Oppervlakte Activering (BOA)

Een innovatieve manier van comfortabel en zeer energiezuinig verwarmen en koelen vanuit het plafond is fabrieksmatig instorten van capillaire klimaatmatten in een breed plaatvloer. De klimaatmatten bevinden zich 2 mm boven de onderkant van de breed plaatvloer. Voor nieuwbouw is dit de meest duurzame, comfortabele en energiezuinige oplossing van dit moment.

Over BOA

De voorgeconfectioneerde klimaatmatten worden in de betonfabriek in de onderkant van de breedplaatvloer gestort, 2 mm vanaf het oppervlak (plafondzijde van de verdieping eronder). Op deze manier wordt een razendsnel werkend klimaatplafond verkregen. In de verwarmingsmodus is BOA een stralingsplafond met een maximale watertemperatuur van
30 ºC (retour 27 ºC), dat garant staat voor een hoog comfort en een door geen ander systeem te verbeteren behaaglijkheid. Met BOA kan ook op ieder moment comfortabel worden gekoeld. Gegarandeerd zonder tochtverschijnselen met een aanvoerwatertemperatuur van 16 ºC (retour 18 ºC).

Optimaal en energiebesparend

BOA is door de zeer lage verwarmingstemperaturen en de hoge gekoeldwatertemperaturen een optimaal energiebesparend systeem. Voor de nieuwbouw is BOA zeer geschikt voor de klimatisering van hotels, zorgcentra, woningen, scholen e.d. Het is tevens interessant om het systeem aan te sluiten op een warmtepomp en een open of gesloten bronsysteem.

Superieur

BOA is veruit superieur op het gebied van comfort, behaaglijkheid, reactietijd, koel- en verwarmingsvermogen, flexibele indeelbaarheid en duurzaamheid ten opzichte van een traditionele BKA met water. Een additionele installatie is bij BOA overbodig.

Plafondkoeling

Plafondverwarming

Het proces van klimaatmat tot aan geactiveerde breedplaatvloer (klik op de afbeelding voor een vergroting):

Contact

Navos Klimaattechniek B.V.
Kleveringweg 20, 2616 LZ Delft
T: 015 – 215 37 28
Naar de contactpagina