Scheidingssysteem

Anders dan bij de gebruikelijke vloer- en wandverwarmingssystemen bestaan de BioClina capillaire buismatten niet uit zuurstofdichte buizen. De matten worden gemaakt van hoogwaardig en duurzaam polypropyleen (PP). Zoals alle lasbare kunststoffen is ook polypropyleen voor zuurstof diffusie-open. Dit houdt in dat er zuurstof door de wanden van de buisjes in het water dringt totdat de verzadigingsgrens is bereikt.

Om te voorkomen dat deze zuurstof corrosieschade veroorzaakt in de installatie worden er bij het BioClina systeem twee gescheiden watercircuits geïnstalleerd die met een roestvrijstalen warmtewisselaar van elkaar worden gescheiden.

Zo ontstaan twee hydraulische circuits die als primair circuit (warmtegenerator tot scheidingssysteem) en secundair circuit (vanaf scheidingssysteem tot en met de BioClina capillaire buismatten) worden aangeduid.

Alle componenten in het secundaire circuit die met water in aanraking komen, bestaan uit corrosiebestendige materialen zoals kunststof, roestvrij staal, brons of messing. Daardoor kan de binnendringende zuurstof geen enkele schade aanrichten.

Bovendien is verstopping van de installatie daarmee definitief uitgesloten waardoor toepassing van inhibitoren e.d. niet noodzakelijk is.

Tot de module behoren:

  1. Hydraulisch scheidingssysteem, corrosiebestendig met geïsoleerde roestvrijstalen warmtewisselaar, circulatiepomp in het secundaire circuit (optioneel ook in primair circuit), vul- en aftaparmatuur, veiligheidsarmaturen, expansievat, thermometers, manometer, temperatuurzekering voor te hoge temperatuur, constante-temperatuurregeling zonder hulpenergie, compleet op montageframe
  2. Uitvoeringen van 8–30 kW (speciale uitvoeringen op aanvraag)

–> Naar het overzicht van alle modules

Contact

Navos Klimaattechniek B.V.
Kleveringweg 20, 2616 LZ Delft
T: 015 – 215 37 28
Naar de contactpagina