Leidingen aansluiten

Het BioClina verwarmingssysteem is bedoeld voor toepassing in één- en meergezinshuizen. Daarom kan het achteraf ook, indien een nauwkeurige planning wordt gehandhaafd, stapsgewijs worden uitgebreid.

Via een centraal leidingsysteem kunnen alle woninggedeelten gescheiden of gezamenlijk worden aangesloten en met warm water worden verzorgd. Daarbij is het ook mogelijk om verschillende gedeelten in verschillende fasen en onafhankelijk van elkaar te installeren en in gebruik te nemen.

Dankzij het vertakte leidingsysteem kunnen afzonderlijke delen separaat worden geregeld en kunnen de verwarmingskosten gescheiden worden afgerekend wanneer op locatie gebruiksmeters zijn geïnstalleerd.

Voor de aansluiting van de verwarmings- en koelmatten op de etageverdeler resp. op het warmtewisselaarstation worden de PP-buizen gebruikt in daarvoor aanwezige kanalen en uitsparingen of in de warmte- of stapgeluidisolatielaag van de vloer.

Omdat er uitsluitend mofverbindingen worden toegepast, is het aantal verschillende pijpfittingen erg beperkt. Daardoor is de hoeveelheid te bestellen materiaal ook relatief klein.

De PP-leidingen worden geleverd in lengten van 4 m of 5 m en kunnen zonder probleem worden ingekort tot de vereiste lengte. De 20 mm dikke verbindingsleiding van PP is buigzaam waardoor bouwkundige onnauwkeurigheden eenvoudig kunnen worden gecompenseerd.

Tot de module behoren:
  1. Pijpleidingen en vormstukken met maten van 20 x 2,0 mm tot 75 x 6,9 mm
  2. Verloopstukken
  3. Bevestigingsklemmen, plughaken, overig bevestigingsmateriaal
  4. Verbindingsmoffen en eindkappen
  5. T-stukken
  6. 90° en 45° bochtstukken
  7. Overgangsstukken op schroefdraad

–> Naar het overzicht van alle modules

Contact

Navos Klimaattechniek B.V.
Kleveringweg 20, 2616 LZ Delft
T: 015 – 215 37 28
Naar de contactpagina